Tandartsenpraktijk leiden

Telefoon

Telescoopprothese

Telescoopprothese vervaardiging

In gevallen waarin er nog een paar tanden of kiezen te behouden zijn kunnen wij overgaan tot de vervaardiging van een telescoopprothese.
Hierbij wordt een aantal nog te behouden elementen (minimaal 2) in de onderkaak en (minimaal 4) in de bovenkaak gebruikt om een volledige dentitie aan op te hangen.
Het principe is eenvoudig dmv (alweer) de computer worden de kronen vervaardigd die zodanig over elkaar schuiven dat er veel frictie (weerstand) ontstaat.

De kleinste kroon komt als een dun huidje vastgezet gemonteert op de te behouden tand of kies te zitten de tweede kroon komt in de als een hoefijzer ontworpen frame constructie.

De drager zal met enige oefening de semi-vaste constructie kunnen verwijderen om schoon te houden hij of zij zal deze weer terug kunnen plaatsen. Dit zal aanvoelen en ervaren worden als eigen tanden zowel voor de omgeving als voor de drager hiervan.
Indien dit goed gemaakt wordt kan dit tientallen jaren meegaan.
Maar let op het land waar dit gemaakt wordt is Duitsland hier heeft men de ruime ervaring in dit soort constructies daarom zal het wel iets duurder zijn.
Nadeel is het kostenplaatje.
Voordelen zijn behoud van het gebit, en van de eigen tanden.
Esthetisch is dit superieur aan het kunstgebit en ook wat draagcomfort betreft. Een ander voordeel is dat men een volledige prothese of implantaten kan vermijden.
Deze constructie is uitbreidbaar en te modificeren met bijvoorbeeld een implantaat.

 

Inschrijven als Patiënt

Vul uw gegevens gemakkelijk online in en schrijf  u direct in bij onze praktijk

Gecertificeerd

Kwaliteit en vertrouwen staan voorop

Ontspannen

Huiselijke sfeer in de praktijk

Goed advies

Persoonlijke benadering

Betaalbaar

Deskundigheid voor een betaalbare prijs