Tandartsenpraktijk leiden

Telefoon

Tandheelkundige controle

Periodieke controle

Tandheelkundige controle

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het essentieel om regelmatig een periodieke controle uit te laten voeren bij de tandarts.

Waarom een periodieke controle?

De periodieke controle is een preventief middel om mondproblemen zoals gaatjes en (tandvlees)ontsteking in een vroeg stadia te ontdekken. U kunt ook alleen naar de tandarts gaan als u klachten heeft, maar vaak is het op zo’n moment al te laat. Sommige problemen zijn dan al zo ver gevorderd dat de behandeling veel ingrijpender (en pijnlijker) is en het zelfs kan leiden tot het verlies van tanden of kiezen. Als u op controle gaat bespaart u indirect pijn, zorgen en kosten.

Een periodieke controle bij Tandartsenpraktijk Leiden

De ongeschreven regel is om minimaal één keer per jaar voor controle naar de tandarts te gaan, maar ieder half jaar is natuurlijk nog beter. De volgende punten worden onderzocht tijdens de periodieke controle:

  1. De tandarts zal alle tanden en kiezen grondig onderzoeken.
  2. Er zal met enige regelmaat een röntgenfoto genomen worden, om zo ook de delen van het gebit die niet direct zichtbaar zijn te controleren.
  3. Daarnaast wordt het tandvlees gecontroleerd en zullen de tanden en het tandvlees kort schoongemaakt worden.
  4. Indien het gebit grondig schoongemaakt dient te worden, dan kan de tandarts u doorverwijzen naar de preventie assistent of mondhygiëniste.
  5. Als de tandarts andere diepgaandere gebreken detecteert (zoals bijvoorbeeld een gaatje) zal de tandarts dit niet meteen oplossen, maar een nieuwe afspraak maken.
  6. Tenslotte krijgen kinderen vaak een fluorbehandeling.

Openingstijden

MA - DO

08.00 tot 17.00

Vrijdag

08.00 tot 12.00

Inschrijven als Patiënt

Vul uw gegevens gemakkelijk online in en schrijf  u direct in bij onze praktijk

Periodieke controle

Tarieven frequentie

In Nederland hanteren alle tandheelkundige zorgaanbieders dezelfde prijzen. Een periodieke controle kost € 20,52, maar houd er rekening mee dat de kosten van een korte gebitsreiniging en de kosten van een eventuele röntgenfoto hier niet bij inbegrepen zijn. Voor een totaaloverzicht kunt u de landelijke prijslijst raadplegen. Voor kinderen onder de 18 jaar is een periodieke controle en fluorbehandeling gratis: de kosten worden vergoed vanuit de basisverzekering. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tandartsenpraktijk Leiden.

Sommige zorgverzekeringen hebben een bepaalde clausule die vereisen dat u uw gebit periodiek laat controleren, omdat u anders niet of onvolledig verzekerd zult zijn. Raadpleeg hiervoor uw zorgverzekeraar.

Gecertificeerd

Kwaliteit en vertrouwen staan voorop

Ontspannen

Huiselijke sfeer in de praktijk

Goed advies

Persoonlijke benadering

Betaalbaar

Deskundigheid voor een betaalbare prijs