Tandartsenpraktijk leiden

Telefoon

  • U bent van harte welkom

    Nieuwe Patient

INformatie nieuwe aanmelding

Eerste bezoek als nieuwe patiënt bij Dental Care Leiden:

Nieuwe patient

Wanneer u besluit patiënt bij Dental Care Leiden te worden, vragen wij u en eventuele andere familieleden, zichzelf online aan te melden. Dit kan op de pagina online inschrijven. Nadat u zich heeft ingeschreven zal u door ons benaderd worden voor het plannen van een intake afspraak.

Doel

Het doel van de intake afspraak is het begin van een vertrouwensband tussen u en uw tandarts en daarbij uw wensen, eventuele problemen op tandheelkundig gebied en uw actuele gebitssituatie in kaart te brengen en, indien nodig, een behandelplan op te stellen.

Intake

Globaal verloopt een intake bij Dental Care Leiden als volgt:

  • Medische anamneselijst: u wordt gevraagd een medische anamneselijst in te vullen. Deze lijst omvat vragen die betrekking hebben op uw algehele gezondheid. De tandarts neemt de lijst samen met u door. Dan wordt een grote overzichtsfoto (OPT) gemaakt waarop alle tanden, wortels, de kaak en uw kaakgewrichten staan. De tandarts bespreekt vervolgens de foto met u.
  • Wensen, klachten voorgeschiedenis: tijdens uw eerste bezoek vraagt de tandarts u naar uw wensen, klachten en eigen indruk van uw gebit. De tandheelkundige voorgeschiedenis van uw gebit komt eveneens aan bod. U heeft uiteraard mogelijkheid om vragen te stellen aan de tandarts.
  • Röntgenfoto’s: er worden twee digitale röntgenfoto’s gemaakt van de linker- en rechterkant van uw tandboog, de zogenaamde bitewing foto’s. Wanneer u foto’s van uw vorige tandarts meeneemt, of naar ons heeft laten opsturen (die minder dan twee jaar oud zijn) kunnen die ook gebruikt worden en maken we alleen zo nodig een Orthopantomogram (OPT).

De tandarts stelt op basis van alle verzamelde informatie vervolgens een diagnose en stelt met u – indien nodig – een persoonlijk behandelplan op. Wanneer een uitgebreid behandelplan nodig is, wordt er soms een nieuwe afspraak gemaakt om het plan met u te bespreken en eventuele alternatieve opties door te nemen. Desgewenst kan er direct een kostenbegroting worden meegegeven of worden toegestuurd.

 Aangezien elke tandarts een eigen specialisme heeft, zal de tandarts tijdens de intake bepalen bij welke tandarts of specialist in onze praktijk u het beste behandeld kunt worden.

Goed om te weten

Houdt u er rekening mee dat een eerste bezoek inclusief röntgenfoto’s ongeveer € 135,- per persoon kost. Doorgaans worden de codes, gedeclareerd tijdens de intake afspraak, vergoed door uw verzekering als u een tandartsverzekering heeft, maar wij raden u altijd aan dit eerst te controleren bij uw zorgverzekeraar. De codes die wij u in rekening brengen zijn: C28 verlaagd naar € 40,00, 2x X10, X21. Iedere verzekering heeft weer haar eigen voorwaarden en vergoedingssystemen.

Om de 2 jaar worden nieuwe bitewing foto’s, om zo de conditie van uw gebit optimaal in de gaten te kunnen houden. De bitewing foto’s worden in principe vanaf de leeftijd van 7 jaar gemaakt.

Vragen

Heeft u vragen over het eerste bezoek aan onze praktijk? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van meer informatie.